УИКЕНД В ПЛОВДИВ | Weekend in Plovdiv

WeekendPlovdiv2022  

Уикенд в Пловдив 2024 - 2, 3 и 4 август 2024

ЛЕТНИ ЕМОЦИИ С „УИКЕНД В ПЛОВДИВ” И „ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС”
2, 3 и 4 АВГУСТ 2024

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив Ви канят на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ И "ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС". Седмото издание на фестивала ще се проведе в града под тепетата на 2, 3 и 4 август 2024 г.

„Уикенд в Пловдив“ е един от най-новите туристически фестивали, провеждан в града. Веднъж годишно и само през този уикенд имате възможност да се потопите в магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, като се възползвате от множество атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%).

КАК ДА СЕ ВКЛЮИТЕ В УИКЕНД В ПЛОВДИВ И ДА ПОЛУЧИТЕ ОТСТЪПКИТЕ

За да се възползвате от всички отстъпки това, което трябва да направите е да се сдобиете с „Уикенд в Пловдив гривна“. Тя ще бъде Вашият пропуск за получаване на всички отстъпки в обектите участници. 


ОФЕРТИТЕ

 „Уикенд в Пловдив“ обединява туристическия бранш в името на туристите и гражданите. Всеки гост и пловдивчанин ще може да се възползва от над 30 оферти за: хотелско настаняване, заведения за всеки вкус; туристически забележителности и активности за свободното време. За да бъде преживяването още по-интригуващо и запомнящо се, организаторите са подготвили и няколко туристически активности със свободен достъп. Пълен списък с офертите може да следите на официалния сайт на събитието: www.weekendplovdiv.com 

За да се възползвате от отстъпката във всеки един обект, трябва да покажете своята „Уикенд в Пловдив гривна“. 


ГРИВНИТЕ

Гривни може да закупите предварително от офиса на сдружение "Съвет по туризъм - Пловдив". По време на фестивала на 18, 19 и 20 август гривни ще откриете на презентационните щандове на фестивал “Уикенд в Пловдив” на пл. Централен, срещу Централна Поща, "Античен форум Запад". Наши сътрудници ще Ви очакват на двата щанда в петък от 16:00 до 23:30 часа, събота от 09:00 до 23:00 и неделя от 9:00 до 11:00 ч. Редовни цени на гривните:

  • 1 брой гривна - 25 лв. подарък винена чаша
  • 2 броя гривни - 45 лв. подарък две винени чаши

Една от най-добрите оферти е в партньорство с Grabo.bg . Може да вземете Вашите „Уикенд в Пловдив гривни“ с отстъпка от -?% до 1 август: Link

Грабо оферта 2023

Валидирането на ваучерите ще се осъществява в офиса на Съвет по туризъм - Пловдив, до 1 август, както и в дните на фестивала на презентационните щандове.

Гривната Ви дава достъп до горещи намаления и още:


БЕЗПЛАТЕН ВХОД И ДЕГУСТАЦИЯ НА ВИНО: „ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС“

Знаете ли, че Пловдив е обявена за най-добрата винена дестинация за 2022 г. Към всяка закупена гривна посетителите ще получат стъклена чаша за винена дегустация, а гривната ще Ви даде безплатен вход и дегустация на българско вино в първото издание на "ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС". Ще Ви очаква селекция от подбрани винопроизводители, които ще презентират пред Вас техните пивки вина.  

Събитието ще се проведе сред разкопки на "Античен форум Север", разположен на пл. Централен /между централна поща и „Епископска Базилик ана Филипопол“/.

Дегустацията на вино по време на "ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС" ще се провеждат на 2 и 3 август /петък и събота/ от 19:00 до 24:00 ч.  

и още 


УИКЕНД В ПЛОВДИВ ТУР

„Уикенд в Пловдив гривната“ Ви дава възможността да преоткриете Пловдив по време на нашите безплатни турове. Лицензирани екскурзоводи ще Ви покажат и разкажат интересни факти от историята и живота на Пловдив. Туристическите обиколки са пешеходни до 2 часа в исторически център Пловдив. „Уикенд в Пловдив тур“ ще стартира от „Часовника на пощата“ и ще се осъществи по следния график:

Петък 2 август: 20:00 часа; Събота 19 август: 09:00 часа и 19:00 часа; Неделя 20 август: 09:00 часа.

Изненадите не спират до тук:


„УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“

Към всяка „Уикенд в Пловдив“ гривна получавате книжка „Уикенд в Пловдив предизвикателство“. Ако приемете предизвикателството и го изпълните, ще имате възможността да спечелите атрактивни награди. В какво се изразява нашата ofline игра: в книжката ще откриете място за залепяне на 8 стикера. Първият от тях ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“. Всеки стикер е с логото на партньорския обект и ще може да се вземе при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта. След като изпълните „Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път, описан в същата книжка. Ето и какви награди очаквате тези от Вас, които са успели да съберат своите стикери:

  • Хотел Пълдин КООП - Нощувка в двойна стая;
  • Top Rent a Car - Безплатен 3 дневен наем на електромобил по избор;
  • Хотел ИНТЕЛКООП - Безплатна нощувка със закуска в апартамент делукс за двама;
  • РПНМ - 10 бр. Чаши с логото на музея. На нея има нарисувани видове тропически пеперуди;
  • Вътрешен глас – 3 бр. ваучера за игра;
  • Хотел Holiday Inn Plovdiv - ваучер за -20% отстъпка от нощувката и комплимент бутилка вино в стаята.

*Подробности около условията за получаване на наградите ще бъдат написани на ваучерите, които ще получат победителите.


ИНТЕРАКТИВНА КАРТА НА ЛОКАЦИИТЕ И ОФЕРТИТЕ

За Ваше улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да я използвате чрез Вашите смарт устройства. Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер „Уикенд в Пловдив локация“. Картата може да разгледате тук: t.ly/FBhRo

„Уикенд в Пловдив“ очаква всички любители на градския, културния, събитийния, кулинарния и развлекателен туризъм.

Очакваме Ви на 2, 3 и 4 август 2024 г. в град Пловдив. 


 Следете за новини на следните адреси:

Website на "Съвет по туризъм - Пловдив": http://tourismplovdiv.org/

Facebook event: http://facebook.com/joinweekendplovdiv2021

Facebook page: https://www.facebook.com/weekendplovdiv/

Instagram: @weekendinplovdiv


Организатори:

Лого на община Пловдив и Лого на Съвет по туризъм Пловдив

Visit Plovdiv Banner

Благодарим на нашите партньори: 

„Михалково“ АД, „Енко Пластикс” ЕООД, Лед на кубчета „Ледена епоха”, Коли под наем от Top Rent A Car, Хотел „Пълдин КООП“, Хотел „Интелкооп“, Регионален Природонаучен музей Пловдив, „Вътрешен глас“, Грабо медиа АД.

 КАТРА ФМ, БНР - ПЛОВДИВ, ДАРИК РАДИО, BGTOURISM.BG, FRAMAR.BG, ГРАБО МЕДИА АД, ВЕСТНИК МАРИЦА,SOL Communications, LICATANAGRADA.COM, winetours.bg, HOW2PLOVDIV.COM

*Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г.*